Merkurs Opbygning

Merkur — rummet.dk

Merkur er en meget udfordrende planet at besøge. Placeringen tæt på Solen betyder, at tyngdekraften fra den enorme stjerne trækker så meget i en rumsonde, at sonden skal bremse meget kraftigt op for ikke at flyve forbi planeten. At gå i kredsløb om Merkur kræver mere energi, end en rumsonde skal bruge for at forlade Solsystemet!

Overflade og opbygning

Skolebladet Merkurs – khs.dk

Skolebladet Merkurs Skolebladet Merkurs er skrevet af elever for elever. Hold dig orienteret om din skole i CAMPUS Køge – og læs om studieture, fester, fredagscafeer, foredrag, karrieredage og meget mere. Der er også altid plads til en mere i redaktionen.

Overflade og opbygning

Brugervejledning til Merkurs Netbank – PDF

1 brugervejledning til merkurs netbank 1. generelt om merkurs netbank Åbningstider adgang opbygning af netbank anvendelse af merkurs netbank fra flere computere sikkerhed din identifikation af hvem du kommunikerer med hemmeligholdelse af data via kryptering sikkerhed mod Ændring af data yderligere sikkerhed gode rÅd om sikkerhed anbefalinger vedrØrende din pc eller mac generelle …

Merkur

Jern-snefnug i Merkurs indre | Ingeniøren

Jern-snefnug i Merkurs indre De høje temperaturer i det indre af Merkur får blandingen af jern og svovl til at kondensere og danne en slags snefnug, som skaber planetens svage magnetfelt, viser nye eksperimenter udført på Jorden.

Merkur - Toftlund og Bornhoeft' fysik

Europæisk rejse til Merkur: En planet fyldt med gåder

De bedste modeller for Merkurs opbygning beskriver en planet, der består af 70 procent metal og 30 procent klippe. Til sammenligning rummer Jordens metalholdige kerne kun cirka 33 procent af Jordens masse – resten er klipper.

Atmosfære og temperatur

[PDF]

Maria Ravn 7.B 12/12 2012. Merkur – undervisning.esager.com

Opbygning. Merkur er en stor gold og øde stenørken, som med masser af kratere, der kan være helt op til 450 om dagen, og helt Man har målt Merkurs rotationstid er 58,646 dage. Men en Merkurdag er målt fra solopgang til solopgang, er der 176 jorddage på Merkur. Den sideriske omløbstid om solen er ca.

Merkur - Fakta om planetens størrelse, måner, atmosfære osv.

Merkur – Wikipedia’s Merkurius as translated by GramTrans

Merkurs overflade er overalt meget lig Månen i sin fremtræden, der er udstrakte mare-lignende sletter og kraftig kraterdannelse, hvilket indikerer at planeten har været geologisk inaktiv i milliarder af år.Da vores viden om Merkurs geologi har været baseret på Mariner forbiflyvning i 1975 og jordbaserede observationer, er det den jordlignende planet man ved mindst om.

Struttura interna di Marte - Wikipedia

Planeter – glemsom.dk

Den er 317 gange tungere end Jorden, til trods for, at dens opbygning mest består af gasarter som hydrogen og helium. Den inderste kerne er lavet af fast stof, muligvis jern under ekstremt tryk. Jupiters enorme tyngdekraft menes at være årsag til, at Jorden ikke så ofte er blevet ramt af kæmpestore kometer og derved virker Jupiter som en

Overflade og opbygning

Planeterne i solsystemet: rækkefølge og placering

*Den gennemsnitlige aftstand til solen **Den gennemsnitlige afstand mellem planeternes omløbsbaner . Planeternes placering på himlen ændrer sig hen over året samt med tiden, idet planeterne har individuelle omløbsbaner om solen og desuden har vidt forskellige omløbstider.

Hvor Mange Planeter Er Der I Vores Solsystem ? Er der 8 eller 9.

Jordens atmosfære – Wikipedia, den frie encyklopædi

Atmosfærens opbygning. Temperaturen i jordens atmosfære varierer med højden over havoverfladen. Her er beskrivelser af atmosfærens lag : Magnetosfære – ca. 5000 til mere end 60.000 km, regionen hvor Jordens magnetfelt vekselvirker med den såkaldte solvind.

Rotation og kredsløb

Merkur_(planet) : definition of Merkur_(planet) and

Intern opbygning. Merkur er den ene af fire jordlignende planeter i Solsystemet, og er et klippefyldt legeme som Jorden.Det er den mindste planet i Solsystemet, med en ækvatorradius på 2.439,7 km. Merkur er endda mindre — men mere massiv — end de største måner i …

Håndlæsning - www.lunaart.dk

3 spørgsmål om Merkur – Niels Bohr Institutet – Københavns

Merkurs banes perihelium (det punkt i planetbanen, hvor den er nærmest solen) har en præcession 43 ” pr. århundrede (det at punktet langsomt drejer sig om solen), noget Albert Einstein (D, 1879 – 1955) for knap 100 år siden kunne forklare ved hjælp af sin relativitetsteori.

Natur Geografi

[PDF]

Ole Andersen Erhvervsrådgiver Merkur Andelskasse

Merkurs erhvervskunder Vi finansiere virksomheder og institutioner, der på den ene eller anden måde arbejder for en samfundsudvikling, der holder på lang sigt. Økologisk og Biodynamisk landbrug udgør ca. 7,5% af Merkurs samlede udlån.

Neptun

Liste over banker i Danmark med BIC koder – iban.dk

International Bank Account Number (IBAN) Danmark vejledning. IBAN, eller det internationale bankkontonummer, er et system til at tildele et unikt nummer til en person ved hjælp af personens bankoplysninger, så personens bankoplysninger kan anvendes internationalt.

Merkur

Uranus | Gyldendal - Den Store Danske

Merkur - Fakta om planetens størrelse, måner, atmosfære osv.

Overflade og opbygning

Opbygning

Planetsti | Naturteknologi.dk

Solar system | Stock Vector | Colourbox

Overflade og opbygning

The Earth’s Inner Core is over 1.5-billion-year old

Nasa to launch another Mars mission in 2016: Robot will be sent to reveal the red planet's ...

Planeterne | Fysik & Kemi | DR

Neptun

Planeten Jorden | Gyldendal - Den Store Danske

Europa (måne) - Wikipedia, den frie encyklopædi

Jorden